In 2007 arriveerden onze eerste twee alpaca's. We waren danig onder de indruk van deze prachtige dieren en we hadden onmiddellijk een groot respect voor hen.

Al vlug beseften we dat we nog maar bitter weinig over hen wisten noch over hun gedrag noch over hun wol.

 

Annemie heeft verschillende cursussen gevolgd in zowel binnen- als buitenland.

Cursussen over wolkeuring, fokstrategieën en algemeen welzijn. De cursus bij Marty McGee in Duitsland, over hoe je het best omgaat met een alpaca was een echte openbaring. (zie kader)

 

Tegenwoordig hebben wij een kudde van rond de 20 alpaca's. Onze eerste twee, Margriet en Unes zijn nog steeds hier en zullen hier ook blijven. Verder hebben we een aantal zeer goede merrie's aangekocht en natuurlijk onze hengst ‘Ghost’.

 

Sinds kort hebben we ook drie merrie's met het zeldzame ‘Harlequin grey  appaloosa’ gen. Kleurvererving bij alpaca's is zo onvoorspelbaar maar daarom ook zo boeiend dat we ons hier ook op willen toeleggen.

 

Wij willen blijven fokken naar showkwaliteit maar voor ons staat het welzijn van de alpaca voorop. Wij fokken maar een aantal cria's per jaar om overfok te vermijden. Geen enkel dier wordt hier gezien als nummer, we kennen hun naam, hun geschiedenis en hun karakter.

 

Wij trainen iedere woensdagnamiddag met onze alpaca’s. Kleintjes worden geleerd om aan de halster te lopen en ook de oudere dieren worden regelmatig getraind. Onze dieren eten allemaal uit de hand. We vinden het belangrijk dat wie hier een diertje koopt er veel plezier zal aan beleven. Na verkoop blijven we onze klanten bijstaan.

 

Geïnteresseerden  zijn altijd welkom, vragen worden met plezier beantwoord.

Geniet van onze site en stap de wondere wereld van de Alpaca binnen!

 

 

 

cursussen, workshops

Een hart voor alpaca's!